Trend: preprost recept za testenine, ki ga je zanetila Barbie evforija

Prav vse lahko v teh dneh dobite v roza različici, temu ni ubežala niti kulinarika. Najbolj priljubljene so Barbie testenine v omaki z rdečo peso.

Če v zadnjih mesecih niste pobegnili na dopust v neobljudeno divjino, gotovo veste, da se v kinematografih po vsem svetu vrti film Barbie. Naš planet je postal nekam rožnate barve, nostalgija po kultni igrači pa moderna obsesija. Rožnate so kepice sladoleda v slaščičarnah ob morju, rožnati so krožniki v nekaterih restavracijah, v barih se srkajo rožnati koktajli. In, ne boste verjeli, rožnate so celo testenine.

Verjetno si lahko mislite, da so rožnate tudi objave na družbenih omrežjih. In ravno tam smo našli nekaj kulinaričnih barbikastih specialitet, ki jih pripravljajo izjemno rožnato razpoloženi tiktokerji in instagramerji. Treba je priznati: ni nujno, da svet potrebuje barbiko, se pa tako obrača, da včasih zahrepenimo po rožnatih očalih – zato smo se tudi mi odločili, da si jih nadenemo in tokrat pripravimo rožnato kosilo.

Ker te barve nismo pogosto vajeni na krožnikih, je na mestu vprašanje, s katero sestavino bomo pričarali učinek. Maline takoj padejo na pamet, a sadja ne bomo mešali v pašto. Rožnato bo treba najti med zelenjavo in morda tudi na vaših gredicah ravno v tem trenutku uspeva kakšen gomolj pese.

Pesa bo tako glavna sestavina omake za testenine. Priprava je v resnici sila preprosta, kar v blenderju, in to še preden bodo testenine skuhane na zob. Pesa bo poskrbela za rožnato barvo, polnost okusa pa bo zagotovila glavica prej pečenega česna. Da bo tekstura omake kremasta, bomo posegli po feta siru, kremnem sirčku in smetani. In to je vse, kar potrebujemo za jed, za katero si upamo trditi, da je v tem trenutku najbolj trendi.

Tudi če ne spadate med oboževalce barbik, velja jed vseeno preizkusiti. Gotovo bo postala vaše priljubljeno poletno kosilo, sumimo pa tudi, da je rožnata barva dober trik, kako testenine v družbi zelenjave spraviti v izbirčne otroške želodčke.

Preberite tudi: Razlog, zakaj listov rdeče pese ne smemo metati v smeti

Barbie testenine z rdečo peso

Rdeča pesa je ena od redkih vrtnin, za katere se zdi, da je letošnje ekstremne razmere pri rasti sploh ne motijo. Vsak jo ima po navadi na vrtu in jedli bi jo lahko celo surovo, ampak je zahtevnega okusa. Še opomin: Vedno jo kuhamo z repki in nikoli olupljene, sicer dobršen del hranil – kar se vidi tudi po barvi vode, ki jo zlijemo v lijak – odteče. Odličen način za pripravo je sicer peka v pečici, dokler ne karamelizira.

@cookingwithbello BARBIE PASTA 😍💖 Full written recipe is on my profile 💖💖💖 #pasta #barbie #foodtok #easyrecipe #italianfood ♬ Barbie Girl – Lady Aqua

Za 4 osebe.

  • 1 česen
  • 2 gomolja pese
  • 150 g sira feta
  • 3 žlice kremnega sirčka
  • 70 ml sladke smetane
  • sol, poper
  • 400 g testenin

Priprava

1. Do mehkega skuhamo neolupljeno peso.

2. Celo glavico česna odrežemo tako, da odstranimo le konice strokov. Polijemo z oljčnim oljem, zavijemo v aluminijevo folijo in v pečici na temperaturi 230 stopinj pečemo 15 minut.

3. V blenderju zmešamo pečen česen (brez olupkov, seveda), narezano peso, feta sir, kremni sirček in smetano. Zmiksamo in poizkusimo, začinimo po okusu.

4. Testenine skuhamo na zob in prihranimo nekaj tekočine, v kateri so se kuhale. Po potrebi jo dodamo omaki. Zmešamo jo s testeninami in postrežemo.

Priporočamo še: Tedenski jedilnik: božanska kosila z veliko poletne zelenjave

Naslovna fotografija: SylviePM/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana