Odprta Kuhinja

Bananov kruh brez jajc in rafiniranega sladkorja

Odpri galerijo
A+   A-
Božanski z žličko domačega medu.


Sestavine


- 150 g pirine moke
- 100 g mletih mandljev
- 2 žlički cimeta
- žlička pecilnega praška
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 1 manjša zrela banana
- 4 žlice medu
- 2 žlici olja
- 7 žlic sojinega mleka (lahko tudi navadnega)
Priporočamo še: Trend: Ne boste verjeli, kako se pravilno je ananas!

Priprava


1. Pirino moko presejemo, nato ji primešamo mandlje, cimet, pecilni prašek in sodo bikarbono.

2. Banano z vilicami zmečkamo, dodamo med, olje in premešamo. Stresemo k moki, prilijemo še sojino mleko, nato zmešamo, da dobimo gosto testo. Po potrebi dodamo še kakšno žlico mleka.

3. Testo damo v pomaščen pekač, ga z žlico enakomerno razporedimo in potresemo z mletimi bučnicami, nalistanimi mandlji, kokosom ...

4. Pečemo pri 175 stopinjah približno 40 minut (preverimo z zobotrebcem).

5. Postrežemo z medom.
Priporočamo še: Recept za saherjevo torto

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 12.3.2019 ob 14:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja