Bananov kruh brez jajc in rafiniranega sladkorja

Božanski z žličko domačega medu.

Sestavine

– 150 g pirine moke
– 100 g mletih mandljev
– 2 žlički cimeta
– žlička pecilnega praška
– 1/2 žličke sode bikarbone
– 1 manjša zrela banana
– 4 žlice medu
– 2 žlici olja
– 7 žlic sojinega mleka (lahko tudi navadnega)

Priporočamo še: Trend: Ne boste verjeli, kako se pravilno je ananas!

Priprava

1. Pirino moko presejemo, nato ji primešamo mandlje, cimet, pecilni prašek in sodo bikarbono.

2. Banano z vilicami zmečkamo, dodamo med, olje in premešamo. Stresemo k moki, prilijemo še sojino mleko, nato zmešamo, da dobimo gosto testo. Po potrebi dodamo še kakšno žlico mleka.

3. Testo damo v pomaščen pekač, ga z žlico enakomerno razporedimo in potresemo z mletimi bučnicami, nalistanimi mandlji, kokosom …

4. Pečemo pri 175 stopinjah približno 40 minut (preverimo z zobotrebcem).

5. Postrežemo z medom.

Priporočamo še: Recept za saherjevo torto

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed