Odprta Kuhinja

Beljakov čips, posladek, vreden greha

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Slaščica je iz knjige Urške Fartelj 220 stopinj poševno, ki je pred kratkim izšla pri Mladinski knjigi.


Sestavine


- 6 beljakov
- 140 g sladkorja
- 160 g moke
- ščep soli
- vaniljeva semena
- 100 g praženih lešnikov (ali mandljev, orehov, arašidov)
- 100 g nesoljenih pistacij in/ali goji jagod
Priporočamo še: Odličen recept za dödole

Priprava


1. Beljake stepamo in jim dodajamo sladkor. Stepemo jih v gost, čvrst sneg.

2. Moko presejemo k beljakom in jo vmešamo z metlico, da v zmesi ostane čim več zraka. Na koncu z lopatko vmešamo še oreščke ter goji jagode in/ali pistacije.

3. Pekač prekrijemo s papirjem za peko in zmes nadevamo v pekač, imenovan srnin hrbet. Beljakov biskvit pečemo pri 220 ºC približno 20 minut.

4. Biskvit obvezno ohladimo. Ohlajenega narežemo z mesoreznico na 2 mm debelo. Rezine odlagamo na pekač, prekrit s s papirjem za peko.

5. V pečici jih pri 100 ºC posušimo v hrustljav čips (10–15 minut).
Priporočamo: To so največji kulinarični trendi, ki bodo zaznamovali leto 2019

Recept in fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno
Datum Objave: 28.11.2018 ob 08:11

Več iz te teme:

Beljakbeljakov čips

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja