Biskvit s koprivo in vaniljevo kremo

Za pekač velikosti 24 x 18 cm.

Sestavine

– 30 g mladih koprivnih vršičkov
– 4 jajca, 150 g sladkorja
– po 100 ml olja in vode
– 230 g moke
– ¾ vrečke pecilnega praška
– zavitek vaniljevega pudinga
– 500 ml mleka
– 200 ml sladke smetane

Priprava

1. Pečico vključimo na 175 stopinj, pekač dobro naoljimo in potresemo z moko.

2. Jajca in sladkor penasto umešamo, nato med mešanjem dodamo olje in vodo.

3. Moko in pecilni prašek pomešamo ter k dodamo jajčni masi, nato vse dobro zmešamo.

4. Koprive v blenderju zmeljemo z 20 ml vode, nato dodamo k testu in premešamo.

5. Testo zlijemo v pekač in pečemo 40–45 minut (zadnjih 10 minut povišamo temperaturo na 180 stopinj).

6. Puding skuhamo po navodilih proizvajalca, le da dodamo še za noževo konico vanilje v prahu, nato ga ohladimo. Med hlajenjem večkrat premešamo z metlico.

7. Smetano stepemo do trdega.

8. Pečen biskvit ohladimo in ohlajenega prerežemo na polovico. Premažemo ga s stepeno smetano, nato namažemo ohlajen puding in prekrijemo z zgornjo plastjo. Ohladimo v hladilniku.

Namig za bolj sladkosnedne: Pecivo po vrhu prelijte z glazuro iz bele čokolade.

Fotografija: Eva Legiša

Poizkusite še: Musaka s špinačno omako
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed