
Za pekač velikosti 24 x 18 cm.
Sestavine
– 30 g mladih koprivnih vršičkov
– 4 jajca, 150 g sladkorja
– po 100 ml olja in vode
– 230 g moke
– ¾ vrečke pecilnega praška
– zavitek vaniljevega pudinga
– 500 ml mleka
– 200 ml sladke smetane
Priprava
1. Pečico vključimo na 175 stopinj, pekač dobro naoljimo in potresemo z moko.
2. Jajca in sladkor penasto umešamo, nato med mešanjem dodamo olje in vodo.
3. Moko in pecilni prašek pomešamo ter k dodamo jajčni masi, nato vse dobro zmešamo.
4. Koprive v blenderju zmeljemo z 20 ml vode, nato dodamo k testu in premešamo.
5. Testo zlijemo v pekač in pečemo 40–45 minut (zadnjih 10 minut povišamo temperaturo na 180 stopinj).
6. Puding skuhamo po navodilih proizvajalca, le da dodamo še za noževo konico vanilje v prahu, nato ga ohladimo. Med hlajenjem večkrat premešamo z metlico.
7. Smetano stepemo do trdega.
8. Pečen biskvit ohladimo in ohlajenega prerežemo na polovico. Premažemo ga s stepeno smetano, nato namažemo ohlajen puding in prekrijemo z zgornjo plastjo. Ohladimo v hladilniku.
Namig za bolj sladkosnedne: Pecivo po vrhu prelijte z glazuro iz bele čokolade.
Fotografija: Eva Legiša