Biskvit z dresnikom in marmelado iz vrtnic

Odpri galerijo
A+ A-
Sladkosnedi nabiralci, nekaj novega za vas.
Za okrogel pekač premera 25 cm.
Biskvit
- 4 jajca
- 50 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- ščep soli
- 25 g jedilne sode
- 200 g moke
- 0,5 dl vode
- 1 dl olja
- vršički japonskega dresnika
Vrtnična marmelada
- dve pesti cvetov dišeče in naškropljene vrtnice
- 200 g sladkorja
- sok 1 limone
- 1 dl vode
Priprava
1. Najprej pripravimo marmelado: vse sestavine damo v posodo, zavremo in kuhamo 20 minut. Vložimo v steklene lončke, ki smo jih prej »sterilizirali« v pečici na 90 stopinjah Celzija.
2. Pripravimo biskvit: pečico vključimo na 180 stopinj.
3. Jajca ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg.
4. Rumenjake s sladkorjem mešamo tako dolgo, da zmes postane penasta in svetla. Dodamo moko, jedilno sodo, sol ter vodo in olje.
5. Na koncu na rahlo umešamo še beljake.
6. Vlijemo v pekač in po testu razporedimo vršičke dresnika.
7. Pečemo 20 minut.
8. Ko se biskvit na rešetki nekoliko ohladi, narežemo in dodamo žlico marmelade iz vrtnic.
Namig: Večje liste dresnika lahko uporabimo namesto peki papirja.

ni podpisa

ni podpisa
Fotografije: Sonja Ravbar
Datum Objave: 5.6.2020 ob 11:06