Odprta Kuhinja

Biskvit z dresnikom in marmelado iz vrtnic

Odpri galerijo
A+   A-
Sladkosnedi nabiralci, nekaj novega za vas.



Za okrogel pekač premera 25 cm.

Biskvit

  • 4 jajca

  • 50 g sladkorja

  • 1 vaniljev sladkor

  • ščep soli

  • 25 g jedilne sode

  • 200 g moke

  • 0,5 dl vode

  • 1 dl olja

  • vršički japonskega dresnika


Vrtnična marmelada

  • dve pesti cvetov dišeče in naškropljene vrtnice

  • 200 g sladkorja

  • sok 1 limone

  • 1 dl vode


Priprava


1. Najprej pripravimo marmelado: vse sestavine damo v posodo, zavremo in kuhamo 20 minut. Vložimo v steklene lončke, ki smo jih prej »sterilizirali« v pečici na 90 stopinjah Celzija.

2. Pripravimo biskvit: pečico vključimo na 180 stopinj.

3. Jajca ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg.

4. Rumenjake s sladkorjem mešamo tako dolgo, da zmes postane penasta in svetla. Dodamo moko, jedilno sodo, sol ter vodo in olje.

5. Na koncu na rahlo umešamo še beljake.

6. Vlijemo v pekač in po testu razporedimo vršičke dresnika.

7. Pečemo 20 minut.

8. Ko se biskvit na rešetki nekoliko ohladi, narežemo in dodamo žlico marmelade iz vrtnic.
Namig: Večje liste dresnika lahko uporabimo namesto peki papirja.

ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


Fotografije: Sonja Ravbar
Datum Objave: 5.6.2020 ob 11:06

Več iz te teme:

marmeladavrtnicebiskvitdresnik

Naročite se na e-novice:

Katja Rebolj
Dr. Katja ReboljNabiralka, avtorica dveh knjižnic uspešnic in popularnih nabiralniških tečajev.Divje rastline, pleveli in cvetje so del naše vsakdanje kuhinje. Pa tudi petje, glasba in nekaj športa.