Biskvit z dresnikom in marmelado iz vrtnic

Sladkosnedi nabiralci, nekaj novega za vas.

Za okrogel pekač premera 25 cm.

Biskvit

  • 4 jajca
  • 50 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • ščep soli
  • 25 g jedilne sode
  • 200 g moke
  • 0,5 dl vode
  • 1 dl olja
  • vršički japonskega dresnika

Vrtnična marmelada

  • dve pesti cvetov dišeče in naškropljene vrtnice
  • 200 g sladkorja
  • sok 1 limone
  • 1 dl vode

Priprava

1. Najprej pripravimo marmelado: vse sestavine damo v posodo, zavremo in kuhamo 20 minut. Vložimo v steklene lončke, ki smo jih prej »sterilizirali« v pečici na 90 stopinjah Celzija.

2. Pripravimo biskvit: pečico vključimo na 180 stopinj.

3. Jajca ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg.

4. Rumenjake s sladkorjem mešamo tako dolgo, da zmes postane penasta in svetla. Dodamo moko, jedilno sodo, sol ter vodo in olje.

5. Na koncu na rahlo umešamo še beljake.

6. Vlijemo v pekač in po testu razporedimo vršičke dresnika.

7. Pečemo 20 minut.

8. Ko se biskvit na rešetki nekoliko ohladi, narežemo in dodamo žlico marmelade iz vrtnic.

Namig: Večje liste dresnika lahko uporabimo namesto peki papirja.

Fotografije: Sonja Ravbar

Katja Rebolj
Katja Rebolj

Divja hrana je zame prava kombinacija naravnega, presenetljivega in priročnega. Jedilno cvetje pa pika na i sodelovanju z naravo in dobremu počutju.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed