
Ste vedeli: blondiji so kot brownieji brez čokolade.
Sestavine
– 200 g kuhanega belega fižola (uporabite lahko tudi kuhano čičerko)
– 30 g ovsenih kosmičev
– pol banane, jajce, 150 g grškega jogurta
– pol jedilne žlice vaniljeve arome
– 5 g pecilnega praška
– naribana lupinica pol limone
– 2 jedilni žlici limonovega soka
– približno 2 jedilni žlici poljubnega sladila
– 2 žlički pravega kakava
Priprava
1. V mešalniku zmeljemo ovsene kosmiče v fino moko. Dodamo kuhan fižol, jajce, grški jogurt, vaniljevo aromo, pecilni prašek, limonov sok in poljubno sladilo. Zmešamo v gladko testo.
2. V drugi posodici z vilicami dobro pretlačimo polovico banane in jo skupaj z naribano limonovo lupinico z žlico vmešamo v testo.
3. V polovico dobljenega testa vmešamo pravi kakav.
4. Pekač (pribl. 10 x 15 cm) obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo svetlo testo. Z žlico v krogih nanesemo še temno plast in narišemo poljuben vzorec.
5. V pečici, ogreti na 170 stopinj Celzija, pečemo 30–35 minut.
Hranilna vrednost (1 kos od 12): 45 kcal, 3,2 g B, 6 g OH, od tega 2 g prehranskih vlaknin in 1 g sladkorja, 0,6 g M
Naslovna fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo