Odprta Kuhinja

Blondiji s fižolom

Odpri galerijo
A+   A-
Ste vedeli: blondiji so kot brownieji brez čokolade.


Sestavine


- 200 g kuhanega belega fižola (uporabite lahko tudi kuhano čičerko)
- 30 g ovsenih kosmičev
- pol banane, jajce, 150 g grškega jogurta
- pol jedilne žlice vaniljeve arome
- 5 g pecilnega praška
- naribana lupinica pol limone
- 2 jedilni žlici limonovega soka
- približno 2 jedilni žlici poljubnega sladila
- 2 žlički pravega kakava

Priprava


1. V mešalniku zmeljemo ovsene kosmiče v fino moko. Dodamo kuhan fižol, jajce, grški jogurt, vaniljevo aromo, pecilni prašek, limonov sok in poljubno sladilo. Zmešamo v gladko testo.

2. V drugi posodici z vilicami dobro pretlačimo polovico banane in jo skupaj z naribano limonovo lupinico z žlico vmešamo v testo.

3. V polovico dobljenega testa vmešamo pravi kakav.

4. Pekač (pribl. 10 x 15 cm) obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo svetlo testo. Z žlico v krogih nanesemo še temno plast in narišemo poljuben vzorec.

5. V pečici, ogreti na 170 stopinj Celzija, pečemo 30–35 minut.

Hranilna vrednost (1 kos od 12): 45 kcal, 3,2 g B, 6 g OH, od tega 2 g prehranskih vlaknin in 1 g sladkorja, 0,6 g M


Naslovna fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Griliran ananas z limetinim sladoledom

Datum Objave: 16.8.2017 ob 15:08

Več iz te teme:

sladicareceptzdravoBlondiepecivozdravo pecivopečemo zdravozdravo z anjofižol

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja