Blondiji s fižolom

Ste vedeli: blondiji so kot brownieji brez čokolade.

Sestavine

– 200 g kuhanega belega fižola (uporabite lahko tudi kuhano čičerko)
– 30 g ovsenih kosmičev
– pol banane, jajce, 150 g grškega jogurta
– pol jedilne žlice vaniljeve arome
– 5 g pecilnega praška
– naribana lupinica pol limone
– 2 jedilni žlici limonovega soka
– približno 2 jedilni žlici poljubnega sladila
– 2 žlički pravega kakava

Priprava

1. V mešalniku zmeljemo ovsene kosmiče v fino moko. Dodamo kuhan fižol, jajce, grški jogurt, vaniljevo aromo, pecilni prašek, limonov sok in poljubno sladilo. Zmešamo v gladko testo.

2. V drugi posodici z vilicami dobro pretlačimo polovico banane in jo skupaj z naribano limonovo lupinico z žlico vmešamo v testo.

3. V polovico dobljenega testa vmešamo pravi kakav.

4. Pekač (pribl. 10 x 15 cm) obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo svetlo testo. Z žlico v krogih nanesemo še temno plast in narišemo poljuben vzorec.

5. V pečici, ogreti na 170 stopinj Celzija, pečemo 30–35 minut.

Hranilna vrednost (1 kos od 12): 45 kcal, 3,2 g B, 6 g OH, od tega 2 g prehranskih vlaknin in 1 g sladkorja, 0,6 g M

Naslovna fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Griliran ananas z limetinim sladoledom

Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana