Borovničeva pita z maskarponejem in čokoladno smetano

Upoštevajte, da se ohlaja kakih 12 ur…

Sestavine

–  50 g sladkorja v prahu, 1/4 žličke soli, po 175 g bele moke in masla
– 200 g bele čokolade, narezane na koščke
– 500 g maskarponeja, 1,4 dl smetane za stepanje
– 200 g borovnic, sladkor v prahu

Priprava

1. Namastimo pekač velikosti 11 x 35 cm (ali drugo obliko podobne velikosti).

2. Zmešamo sladkor v prahu, moko, maslo in sol ter pretresemo v mešalnik. Mešamo, dokler se sestavine ne sprimejo v kroglo.

3. Testo enakomerno s prsti razporedimo po pekaču in za 15 minut postavimo v zamrzovalnik.

4. Pečico vključimo na 180 stopinj, nato potisnemo vanjo pekač s testom in pečemo 10–12 minut do zlate barve. Pustimo, da se ohladi.

5. Pripravimo nadev: čokolado in pol maskarponeja damo v posodo in nad vročo vodo med mešanjem segrevamo, dokler se čokolada ne raztopi in zmes poveže. Nekaj minut ohlajamo.

6. Smetano stepemo, nato v čokolado vmešamo preostali maskarpone in nato še stepeno smetano.

7. S kremo prelijemo ohlajeno testo in pustimo čez noč, da se ustali. Pred postrežbo po vrhu nasujemo nekaj borovnic in nekaj sladkorja v prahu, da bo lepše.

Preverite še: Sirova tortica z borovnicami

Naslovna fotografija: Stockfood

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.