Odprta Kuhinja

Božanska rižota s pečeno bučo

Sweet Homemade Pumpkin Risotto with Sage and Cheese
Odpri galerijo
A+   A-
Lahka priprava in barvit končni videz, ki kar vabi, da se zakopljemo vanjo.


Sestavine


- 300 g riža za rižote
- 600 g težka buča hokaido
- 1 čebula
- 3 žlice masla
- 7,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 60 g naribanega parmezana
- sol, poper, žajbelj
Ne spreglejte: VIDEO: Najboljše skutne rezine s hruškami po receptu Leaneen

Priprava


1. Pečico segrejte na 175 stopinj.

2. Bučo izdolbite, odstranite peške, meso pa narežite na manjše koščke, zavijte v aluminijevo folijo in v pečici pecite pol ure.

3. Vmes na žlici masla prepražite nasekljano čebulo, dodajte riž, in ko postekleni, postopoma prilivajte jušno osnovo. Večkrat premešajte. Riž bo načeloma kuhan, ko bo popil vso tekočino.

4. Deset minut pred koncem pazljivo dodajte bučno meso. Pred postrežbo vmešajte še preostalo maslo ter parmezan, solite in poprajte.

5. Rižoto lahko postrežete v izdolbeni buči. To prej pogrejte: na peki papirju jo za približno 15 minut postavite v pečico, ogreto na 120 stopinj. Okrasite z žajbljevimi listi.
Priporočamo še: Iz nove knjige Tasty sladice: 12 idej za zaključevanje pit

Fotografija: Getty Images
Na Delo in dom: Vse o kisanju zelja in repe
Datum Objave: 29.9.2019 ob 09:09

Več iz te teme:

brezmesne jedi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja