Božanski šarkelj z jagodami in čokolado

Preprost recept za veliko užitka ob skodelici kave.

Sestavine

Uporabite pekač za šarkelj premera 21 cm.

  • 200 g moke
  • žlička pecilnega praška
  • 70 g masla sobne temperature
  • 80 g sladkorja
  • zavitek vaniljev sladkor
  • jajce
  • 0,5 dl sladke smetane
  • žlica olja
  • 0,5 dl mleka
  • 70 g temne čokolade (narezane na koščke)
  • 50 g jagod (narezanih na majhne koščke)

Priprava

1. Pekač namastimo z maslom in posujemo z drobtinami.

2. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.

3. V posodi zmešamo moko in pecilni prašek in postavimo na stran.

4. Z mešalnikom penasto stepemo maslo, sladkor in vaniljev sladkor. Posebej ročno dobro zmešamo jajce, sladko smetano (nestepeno), olje in mleko. Prelijemo k maslu, premešamo (z mešalnikom) in počasi dodamo še moko. Na hitro z žlico vmešamo še koščke čokolade in jagod.

5. Nadevamo v pekač in pečemo 45–50 minut. Po potrebi pokrijemo s folijo.

6. Ko je kolač pečen, naj še nekaj minut počiva, nato ga previdno vzamemo iz modla (je namreč zelo rahel).

Namig: Če boste uporabili zamrznjene jagode, jih ne ne odmrzujete, kar zamrznjene previdno narežemo na koščke.
Priporočamo tudi: Redkvice iz ponve bodo vaša najljubša pomladna priloga

Peče in fotografira Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed