Recepti bralcev: Božičkove kape

Otroci so pač glavni potrošniki sladkega in tale recept jih bo navdušil.

Sestavine

Mafini
– 2 jajci
– 70 g sladkorja
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 0,5 dl olja
– 2 dl mleka
– lonček navadnega jogurta
– 150 g polbele moke
– 50 g pirine polnozrnate moke
– vrečka pecilnega praška
– 40 g stopljene črne čokolade
– 2 žlici grenkega kakava

Vaniljeva krema
– 250 g sira maskarpone
– 2 dl sladke smetane
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 1–2 žlici sladkorja
– vaniljev strok
– škatlica lepih jagod

Priprava

1. Jajci spenimo s sladkorjem, dodamo olje, mleko in jogurt. Premešamo, nato pa vmešamo še kakav, stopljeno čokolado in moko s pecilnim praškom.

2. Biskvit lahko pečemo v namaščenem pekaču na 175 stopinjah slabe pol ure (ali je pečen, preverimo z zobotrebcem) ali pa spečemo mini mafine v posebnem pekaču (ti so pečeni hitreje).

3. Iz ohlajenega biskvita z modelčkom izrezujemo kroge, ki naj bodo malce večji od najširšega dela jagod, ki smo si jih pripravili.

4. Krema: sladko smetano stepemo s sladkorjem in semeni iz pol vaniljevega stroka. Nato dobro vmešamo še maskarpone in kremo nadevamo v dresirno vrečko ali brizgo za okraševanje.

5. Na vsak krog biskvita damo na sredino najprej malo kreme in nanjo »prilepimo« jagodo, ki smo ji odrezali širši del, da ima ravno podlago. Okrog jagode previdno nanesemo vaniljevo kremo in nabrizgamo še cof na vrh jagode.

Namig: Po želji lahko biskvit naredimo tudi po svojem najljubšem receptu za čokoladni biskvit.

Recept:  Bralka Anje Mikek
Fotografija: Leon Vidic

Preberite še: Krhki in vabljivi piškoti

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana