Bralka priporoča: rahlo in kremno jogurtovo pecivo

Zelo uporabno pecivo, ki ga lahko spečemo tudi v večjem pekaču in odnesemo na piknik.

To jogurtovo pecivo lahko pripravite tudi v slani izvedbi z dodatkom zelenjave. Recept smo testirali in izkazal se je za lahkega v vseh pogledih: ni težka priprava, bela sredica pa je izjemno rahla in prijetna. Pozabite zbite cheesecake sladice. Če bi tule dodali še nekaj limonsko kislega, bi bila preprosto imenitna.

Za poslan recept se zahvaljujemo bralki Alji Pišek. Vas pa vabimo, da dobrote še naprej delite z nami. Pišite nam na ok@delo.si, na naš facebook profil ali v našo facebook skupino.

Sestavine

Testo
– 17 dag masla, 25 dag moke
– 4 rumenjaki
– 10 dag sladkorja
– zavitek pecilnega praška

Krema
– 3 lončki navadnega jogurta
– 2 lončka kisle smetane
– 5 žlic ostre moke
– 20 dag sladkorja
– zavitek vaniljevega sladkorja
– sneg iz 4 beljakov

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Testo: vse sestavine zmešamo, nato damo malo manj kot polovico testa v zamrzovalnik, da se strdi.

3. Zmešamo vse sestavine za kremo.

4. Drugi del testa razporedimo po pekaču in ga namažemo s kremo, nato po kremi naribamo še zamrznjeno testo.

5. Pečemo približno pol ure, pazimo, da povrhu ne potemni preveč.

Priporočamo še: Skutni zavitek z marelicami

Fotografija: Uroš Hočevar

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed