Francoska solata na domačem toastu

… in meditacija ob sekljanju zelenjave.

Sestavine

– 2 krompirja, 2 korenčka, 100 g vloženega graha
– 100 g kislih kumaric
– 100 g dimljenega tofuja
– kozarček veganske majoneze
– žlička gorčice
– sveže mlet poper, sol

Priprava

1. Krompir in korenček olupimo ter narežemo na enako velike kockice. Ločeno ju skuhamo v slani vodi, odcedimo in ohladimo. Rdeč krompir ostane bolj čvrst, pri belem pazimo, da se ne razkuha.

2. Grah stresemo na cedilo. Drobno narežemo kisle kumarice. Kockice naj bodo manjše kot pri korenčku in krompirju. Narežemo še dimljeni tofu.

3. Ohlajen korenček in krompir stresemo v skledo, dodamo grah, narezane kumarice in tofu. Pol lončka majoneze razmešamo z žličko gorčice in previdno vmešamo v skledo. Preostanek majoneze dodajamo po želji. Če je treba, razredčimo z žličko kisa od kumaric in dosolimo. Na koncu čez vse radodarno nameljemo poper.

4. Francoska solata je boljša, ko malo počiva v hladilniku.

5. Rezine belega kruha popečemo na ponvi za palačinke z malo maščobe. Robovi naj se obarvajo. Tople, dišeče rezine ponudimo s hladno francosko solato.

Priporočamo: Rumove lunce z zajčjo deteljico

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed