Odlična priloga: stročji fižol s paradižnikom

In z veliko česna.

Stročji fižol je pri nas zelo priljubljeno poletno živilo, ki si ga radi shranimo tudi za bolj hladen del leta. Je imenitna vrtnina, ki se je nikoli ne naveličamo. Okusen je topel ali hladen, sam ali v kombinaciji z drugo zelenjavo, mesom in ribami. O najboljših trikih za kuhanje s stročjim fižolom ste že lahko brali tukaj, danes pa imamo za vas recept za odlično prilogo.

Še več idej za priloge najdete tukaj.

Priprava 5 minut, čas kuhanja 25 minut.

Sestavine

– pol kg stročjega fižola
– 6 strokov česna
– manjši šopek peteršilja
– 3 sveži paradižniki
– sol

Priprava

1. Stročji fižol narežemo na 4-centimetrske kose in jih v malo slane vode skuhamo do mehkega, približno 10–15 minut.

2. Kuhan fižol odcedimo, vodo pa prihranimo.

3. V kozico damo žlico oljčnega olja in polovico strtega česna. Na hitro prepražimo, da česen zadiši.

4. Dodamo narezan paradižnik in dušimo minuto ali dve.

5. Nazadnje vmešamo kuhan stročji fižol, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri se je kuhal, in jed začinimo s preostankom česna ter s peteršiljem.

6. Ponudimo lahko s kuhanim krompirjem, zabeljenim z maslenimi drobtinami.

Preberite tudi: Najboljši recept za testenine iz treh sestavin, ki jih obožujejo Rimljani

Fotografija: Getty Images

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana