Pica s prekajenim lososom, kaprami, kislo smetano in koprom

Pica za ljubitelje lososa.

Čas priprave: 1 ura 40 minut

Testo
– 300 g moke
– 150 ml mlačne vode
– 10 g svežega kvasa
– majhna žlička soli
– velika žlica olja

Nadev
– 250 g kisle smetane
– 3 velike žlice nasekljanega kopra
– 2 rdeči čebuli, 4 velike žlice kaper v kisu
– 400 g dimljenega lososa
– olje za pekač, mlet poper

Priprava

1. Z moko, kvasom, vodo, soljo in oljem zamesimo kvašeno testo, ki mora biti mehko, vendar se ne sme prijemati rok. Po potrebi dodamo malo moke ali vode. Testo dobro pokrijemo in ga pustimo eno uro na toplem.

2. Pečico segrejemo na 250 stopinj.

3. Olupimo čebulo in jo sesekljamo na drobne kocke. Lososa narežemo na tanke trakove. Kapre operemo v hladni vodi in jih dobro odcedimo.

4. Dva okrogla pekača namažemo z oljem. Testo spet dobro pregnetemo in ga razdelimo na dva dela. Oba dela razvaljamo in oblikujemo tako, da bosta okrogla, nato vsakega položimo v svoj pekač.

5. Pečemo v vroči pečici 10 minut, da testo postane zlato rjavo. Pečeno takoj premažemo s kislo smetano, ga potresemo s čebulo in obložimo s trakovi lososa. Po vrhu potresemo s kaprami, okrasimo s koprom in takoj postrežemo. Tik pred tem pico še močno popramo.

Namig: Ponudite pico skupaj s kozarcem belega vina.
Poizkusite še: Grahova juha z »veroniko« in koprivami

Fotografija in recept: Guliver/Stockfood

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed