Praženi rezanci s poletno zelenjavo

Odlično in hitro pripravljeno kosilo.

Sestavine za tri osebe

– 250 g rezancev za vok
– 3 srednje velike bučke
– pest graha
– šopek blitve ali špinače
– čebula
– indijski oreščki
– sojina omaka (ali sol)
– koriander v prahu
– kurkuma
– olje
– svež koriander (listi)

Priprava

1. Bučke razpolovimo in narežemo na tanke lunice. Indijske oreščke razpolovimo s kratkim nožem. Čebulo narežemo na tanke kolobarje. Blitvo zložimo v šopek in razrežemo na trakove.

2. V večji globoki ponvi ali voku segrejemo olje in prepražimo indijske oreščke, da se obarvajo. Dodamo čebulo. Ko je čebula prepražena, stresemo v ponev bučke in grah, znižamo temperaturo in pražimo približno pet minut. Dodamo narezano špinačo, sojino omako in začimbe v prahu. Kratko popražimo, da špinača oveni.

3. Rezance pripravimo po navodilu proizvajalca. Po navadi je recept takšen, da dolijemo določeno količino vode k zelenjavi, dodamo rezance in kuhamo le par minut, da popijejo vso tekočino.

4. Rezance za vok bi lahko nadomestili s kakšnimi res tankimi širokimi rezanci, čeprav bo okus drugačen. V tem primeru jih skuhamo posebej, nujno al dente, odcedimo, stresemo v ponev in vsaj malo prepražimo z zelenjavo.

5. Dobro je videti, če rezance na koncu posipamo z nasekljanim koriandrom.

Poizkusite še: Vložene bučke v oljčnem olju po sicilijansko

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed