Sredozemska rulada z bogatim zelenjavnim nadevom

Rulada v odlični slani različici. Presneto priročna, ko prirejate pogostitve.

Za pekač velikosti 30 x 27 cm.

Sestavine

Biskvit
– 4 jajca, 110 g moke, pol zavitka pecilnega praška (6 g)
– 4 žlice mrzle vode, žlica sladkorja, žlička soli

Nadev
– 30 g rdeče čebule, po 110 g rdeče in rumene paprike
– po 150 g paradižnika in kumare, 50–60 g oljk, 2 žlici peteršilja
– po 3–4 žličke limonovega soka in oljčnega olja, sol, poper
– 400 g kremnega sira, 120 g slanega sira

Priprava

1. Jajca ločimo. Beljakom dodamo mrzlo vodo in jih stepemo. Ko dobijo puhasto strukturo, dodamo še sladkor in stepemo do konca v čvrst sijoč sneg. Rumenjake svetlo rumeno stepemo.

2. Z električnim mešalnikom, na najnižji hitrosti, beljakom postopoma primešamo rumenjake. Postopoma (po tretjinah) primešamo še moko, ki smo ji dodali pecilni prašek in sol.

3. Zmes vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, enakomerno pogladimo in pečemo na 160 stopinjah 15 minut.

4. Pečen biskvit pustimo pol minute v pekaču, nato ga zvrnemo na čisto kuhinjsko krpo tako, da bo stran s papirjem za peko zgoraj. Papir previdno odstranimo in biskvit s krpo vred zvijemo v rulado. Pustimo, da se ohladi.

5. Čebulo, papriki in oljke na drobno narežemo, na majhne kockice. Paradižniku in kumari najprej odstranimo del s semeni in nato narežemo na enake koščke.

6. Kremni in slani sir skupaj kremasto stepemo z električnim mešalnikom. Primešamo še limonov sok, oljčno olje in peteršilj.

7. Primešamo narezano zelenjavo. Začinimo po okusu..

8. Biskvit odvijemo in ga enakomerno premažemo z nadevom. Nadevanega zvijemo v rulado in dobro ohladimo.

Poizkusite še: Tedenski jedilnik: drobnjak, mlada čebula in redkvice
Tamara Ružić
Tamara Ružić

Hej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami. www: http://www.gourmantica.si/

Objava še nima komentarja.

Comments are closed