
Rulada v odlični slani različici. Presneto priročna, ko prirejate pogostitve.
Za pekač velikosti 30 x 27 cm.
Sestavine
Biskvit
– 4 jajca, 110 g moke, pol zavitka pecilnega praška (6 g)
– 4 žlice mrzle vode, žlica sladkorja, žlička soli
Nadev
– 30 g rdeče čebule, po 110 g rdeče in rumene paprike
– po 150 g paradižnika in kumare, 50–60 g oljk, 2 žlici peteršilja
– po 3–4 žličke limonovega soka in oljčnega olja, sol, poper
– 400 g kremnega sira, 120 g slanega sira
Priprava
1. Jajca ločimo. Beljakom dodamo mrzlo vodo in jih stepemo. Ko dobijo puhasto strukturo, dodamo še sladkor in stepemo do konca v čvrst sijoč sneg. Rumenjake svetlo rumeno stepemo.
2. Z električnim mešalnikom, na najnižji hitrosti, beljakom postopoma primešamo rumenjake. Postopoma (po tretjinah) primešamo še moko, ki smo ji dodali pecilni prašek in sol.
3. Zmes vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, enakomerno pogladimo in pečemo na 160 stopinjah 15 minut.
4. Pečen biskvit pustimo pol minute v pekaču, nato ga zvrnemo na čisto kuhinjsko krpo tako, da bo stran s papirjem za peko zgoraj. Papir previdno odstranimo in biskvit s krpo vred zvijemo v rulado. Pustimo, da se ohladi.
5. Čebulo, papriki in oljke na drobno narežemo, na majhne kockice. Paradižniku in kumari najprej odstranimo del s semeni in nato narežemo na enake koščke.
6. Kremni in slani sir skupaj kremasto stepemo z električnim mešalnikom. Primešamo še limonov sok, oljčno olje in peteršilj.
7. Primešamo narezano zelenjavo. Začinimo po okusu..
8. Biskvit odvijemo in ga enakomerno premažemo z nadevom. Nadevanega zvijemo v rulado in dobro ohladimo.