Brokoli z mandlji in grozdno marmelado

Lahko bi bila prav fina postna jed.

Sestavine

– 250 g brokolija
– 100 g masla
– 100 g mandljevih lističev
– 80 g grozdne marmelade
– 3 žlice vode
– sok ene limone
– žlička soli

Priprava

1. Brokoli razcvetkamo in večje cvetke razrežemo na polovico. Pokapamo z limonovim sokom, solimo in skuhamo v vodni sopari. Medtem na maslu zlato rjavo prepražimo mandljeve lističe. Pražimo toliko časa, da se začne peniti in mandlji lepo zadišijo.

2. Kuhan brokoli preložimo na krožnik, prelijemo z maslenimi mandlji in čez nakapamo grozdno marmelado, ki smo jo zmešali z nekaj žlicami vode.

Recepti in besedilo: Saša Drobnič Škrjanec
Foto: Jagababa.si

Preberite še: Trije triki Marthe Stewart, s katerimi bo lupljenje kostanja lažje

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.