Bučna juha s popečeno čičerko

Okusna in zdrava.

Sestavine

– srednje velika buča hokaido (ali maslenka)
– jedilna žlica kokosovega olja, 1 dl vode
– steblo pora, pol srednje velike čebule, 2 stroka česna
– 2 čajni žlički paprike v prahu, pol čajne žličke čilija
– pol čajne žličke ingverja v prahu, sol, poper po okusu
– čičerka
– 250 g kuhane čičerke (lahko konzervirane)
– žlica oljčnega olja, pol čajne žličke čilija v prahu
– poljubne začimbe (ingver, oregano, rožmarin …)

Priprava

1. Bučo razrežemo na četrtine ali šestine in dobro očistimo semena. Kose položimo v pekač na peki papir in pečemo približno 40 minut v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija. Nato jih dobro ohladimo in po želji olupimo.

2. Čičerko z oljčnim oljem in začimbami dobro premešamo in enakomerno razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo pečici pri 180 stopinjah Celzija 15–20 minut oziroma do zlato rjave barve.

3. V kozici segrejemo žlico kokosovega olja. Dodamo nasekljano čebulo, česen in por ter pražimo do zlato rumene barve. Pečeno bučo narežemo na manjše koščke in jih dodamo v kozico. Zalijemo z 1 dl vode (po potrebi lahko več) in kuhamo 5 minut.

4. Odstavimo z ognja in s paličnim mešalnikom pretlačimo v gladko juho.

5. Začinimo s papriko in ingverjem v prahu, čilijem, soljo in poprom. Kuhamo še nekaj minut. Ponudimo s popečeno čičerko.

Hranilna vrednost (na 1 porcijo od 4): 170 kcal, 5 g B, 30 g OH, od tega 6 g prehranskih vlaknin in 1 g sladkorja, 4,5 g M

Fotografija: Anja Rutar/ Zdravo z Anjo

Poizkusite še: Kakijev parfait

Anja Rutar
Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.