
Tako izvrstna, pa fino ogreje.
Sestavine
– 1 čebula, 2 stroka česna
– 0,5 dl arašidovega olja
– 800 g olupljene in na kocke narezane buče
– 1,6 l vode
– čajna žlička koriandrovih semen
– čajna žlička semen kumine
– ½ čajne žličke kardamonovih semen
– sol in sveže mleti poper
– košček svežega ingverja
– 0,5 dl kokosovega mleka
– 20 g olupljenih neslanih arašidov
– 20 g kokosovih kosmičev
– vejica rožmarina
Priprava
1. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. V večjem loncu ju na arašidovem olju pražimo vsaj 10 minut.
2. Vse začimbe razen ingverja v možnarju zdrobimo. Na prepraženo čebulo dodamo bučo in zdrobljene začimbe, ingver pa naribamo. Zalijemo z vodo, solimo, popramo in kuhamo 20 minut.
3. Medtem na suho prepražimo oluščene arašide in kokosove kosmiče, da postanejo zlato rjavi.
4. Bučno juho s paličnim mešalnikom pretlačimo. Postrežemo v skodelico oziroma krožnik in na koncu dodamo žlico kokosovega mleka, arašide, kokosove kosmiče in nasekljan rožmarin.
Besedilo in recepti Saša Drobnič Škrjanec
Fotografije: www.jagababa.si
Poskusite še: Krepka fižolova juha z muškatno bučo