Bučna juha z arašidi in orientalskimi zelišči

Tako izvrstna, pa fino ogreje.

Sestavine

– 1 čebula, 2 stroka česna
– 0,5 dl arašidovega olja
– 800 g olupljene in na kocke narezane buče
– 1,6 l vode
– čajna žlička koriandrovih semen
– čajna žlička semen kumine
– ½ čajne žličke kardamonovih semen
– sol in sveže mleti poper
– košček svežega ingverja
– 0,5 dl kokosovega mleka
– 20 g olupljenih neslanih arašidov
– 20 g kokosovih kosmičev
– vejica rožmarina

Priprava

1. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. V večjem loncu ju na arašidovem olju pražimo vsaj 10 minut.

2. Vse začimbe razen ingverja v možnarju zdrobimo. Na prepraženo čebulo dodamo bučo in zdrobljene začimbe, ingver pa naribamo. Zalijemo z vodo, solimo, popramo in kuhamo 20 minut.

3. Medtem na suho prepražimo oluščene arašide in kokosove kosmiče, da postanejo zlato rjavi.

4. Bučno juho s paličnim mešalnikom pretlačimo. Postrežemo v skodelico oziroma krožnik in na koncu dodamo žlico kokosovega mleka, arašide, kokosove kosmiče in nasekljan rožmarin.

Besedilo in recepti Saša Drobnič Škrjanec
Fotografije: www.jagababa.si

Poskusite še: Krepka fižolova juha z muškatno bučo

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.