Solata caprese

Solata iz paradižnika, mocarele in črnih oljk z baziliko …

Sestavine

– večji rdeč paradižnik volovsko srce
– 2–3 mocarele
– listi zeleno-bele bazilike in cvetovi tajske bazilike
– črne oljke, razkoščičene
– solni cvet in hladno stisnjeno oljčno olje

Priprava

1. Na debele rezine narežemo paradižnik. Narežemo tudi mocarele. Izkočiščimo in narežemo oljke, operemo liste bazilike.

2. Izmenično na krožnik naložimo paradižnik in mocarelo, potresemo z oljkami, bazilikinimi listi ter cvetovi in nedozorelimi semeni tajske bazilike. Rahlo posolimo in pokapamo z oljem – ter ponudimo!

Priporočamo še: Pogovor: Da, tudi vi znate ločiti dobro vino od slabega (1. del)

Recept in fotografija: Slavka Ilich

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana