Če imate bučke, sir in paradižnikovo omako, naredite to božansko jed
Odpri galerijo
A+ A-
Iz tako malo sestavin, ki jih popestrimo z začimbami, lahko pripravimo izvrstno prilogo k mesu. Ob skledi domače solate pa so gratinirane bučke lahko tudi samostojen obrok.
Gratinirane bučke
Za 4 osebe.
- 4 manjše bučke
- 250 g naribanega sira
- 1 skodelica paradižnikove omake
- 3 stroki česna
- sol, poper, timijan, rožmarin
Priprava
1. Pečico vključimo na 200 stopinj.
2. Bučke očistimo, po potrebi olupimo. Narežemo po dolgem na polovice in izdolbemo semena. Posolimo in pustimo stati petnajst minut, potem popivnamo tekočino, ki se je izločila.
3. Namažemo s paradižnikovo omako, v katero smo zmešali strt česen, rahlo solimo in popramo.
4. Potresemo z zdrobljenim timijanom in rožmarinom ter naribanim sirom.
5. Naložimo v pomaščen pekač in pečemo slabe pol ure. Okrasimo s svežim peteršiljem ali drugimi zelišči.
Priporočamo še: Ob upoštevanju teh nasvetov bodo filane paprike ostale cele, nadev pa sočen
Besedilo: Alenka Kociper
Naslovna fotografija: Ann_Zhuravleva/Getty Images
Deloindom.si: Živila, ki so prišla v stik s poplavno vodo, zavrzite
Datum Objave: 15.8.2023 ob 08:08