Čemaževa pita z lososom

Preprosta in hitra za pripravo, sploh če pogoljufamo in uporabimo kar kupljeno vlečeno testo.

Sestavine

– vlečeno testo
– 300 g lososa
– šop čemaža (30 g)
– 4 dl smetane za kuhanje
– 2 jajci
– 20 g stopljenega masla
– zvrhana žlička soli
– poper

Priprava

1. Pripravimo pekač premera 28 cm in ga namažemo z maslom.

2. Na pekač položimo list vlečenega testa, ki smo ga obrezali tako, da sega do roba. Testo povrhu premažemo z maslom in nanj položimo naslednji list vlečenega testa. To ponovimo šest- do sedemkrat.

3. Čemaž damo za pol minute v vrelo vodo, odcedimo, malo vode prihranimo.

4. V sekljalnik damo odcejen čemaž in malo vode, ki smo jo prihranili (npr. 0,5 dl), in dobro sesekljamo.

5. V posodi zmešamo jajci in 4 dl smetane. Tej zmesi dodamo sesekljan čemaž. Nadev posolimo, malo popopramo in še enkrat premešamo ter vlijemo na pekač s testom.

6. Lososa narežemo na koščke, pokapamo z oljčnim oljem in posolimo. Razporedimo ga po drugem pekaču in damo v ogreto pečico na 200 stopinj za 6 minut.

7. Ko je losos pečen, ga enakomerno razporedimo po nadevu.

8. Nato damo pekač s pito v pečico, temperaturo zmanjšamo na 170 stopinj in po približno 40 minutah je jed gotova. Lahko začnemo uživati v super lahki, okusni in sočni spomladanski jedi …

Preberite še: Topla krompirjeva solata z lososom, špinačo, koprom in kislo smetano

Fotografija in recept: Daniel Vincek

Objava še nima komentarja.

Comments are closed