Česnova juha z zvezdicami iz rženega kruha

To je hitra različica lahke juhe, po kateri ne bo zadaha po česnu.

Sestavine

  • 7 velikih strokov česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici masla
  • 1 l jušne osnove
  • žlica limonovega soka
  • žlica moke
  • žlica kisle smetane
  • čili v prahu
  • bel poper

Priprava

1. Česen olupimo in drobno nasekljamo.

2. Olje in maslo dodamo v posodo ter segrejemo na srednjo temperaturo, nato dodamo česen ter kratek čas mešamo, da česen zadiši (naj ne postane rjav). Dolijemo jušno osnovo, začinimo s čilijem, poprom in kratko pokuhamo.

3. Kislo smetano in moko pomešamo med seboj, dodamo nekaj tople juhe premešamo ter skozi cedilo zlijemo nazaj v juho (cedilo zato, da ne bo grudic).

4. Prilijemo limonov sok in juho s paličnim mešalnikom pretlačimo. Ponudimo ob rženih zvezdicah, ki jih izrežemo iz tankih rezin kruha.

Namig: V juho lahko zakuhamo tudi ražvrkljano jajce, tako bo bolj nasitna, na krožniku pa dodamo svež nasekljan peteršilj ali timijan.

Fotografije: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed