Chili con carne s fižolom in koruzo

Pripravljen dan prej je najboljši.

Priprava 10 minut, čas kuhanja 30–60 minut.

Sestavine

  • 750 g govedine (pleče ali stegno)
  • žlica olja, žlica masla
  • 2 žlici moke
  • pločevinka vloženega paradižnika
  • sol, 1/2 žličke mlete kumine
  • 1/2 žličke celih kuminovih semen
  • 2 stroka česna
  • 1–2 suha feferona
  • 300 g kuhanega ali vloženega rdečega fižola
  • pločevinka vložene koruze
  • kisla smetana po okusu

Priprava

1. Meso narežemo na majhne koščke in v široki kozici na olju in maslu dobro popražimo.

2. Nato ga poprašimo z moko, krepko premešamo, dodamo paradižnik in prilijemo 2 dcl vode.

3. Solimo, začinimo z mleto in celo kumino, drobno sesekljanim čilijem oziroma feferonom, strtim strokom česna in pokrito kuhamo od pol do ene ure, da se meso zmehča. Po potrebi prilivamo vodo.

4. Nazadnje v jed dodamo kuhan rdeči fižol in koruzo, kuhamo še 5 minut. Postrežemo s kruhom ali tortiljami in žličko kisle smetane, ki nekoliko omili pekoč okus čilija.

Koristen nasvet: Chili con carne je boljšega okusa in predvsem hitreje na mizi, če ga naredimo dan prej, naslednji dan pa le pogrejemo in obrok dopolnimo s prilogo in solato.
Poskusite še: chilli sin carne

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana