Odprta Kuhinja

Cmoki z borečem alla carbonara

A+   A-
Za 9 cmokcev ali tri normalno lačne jedce.


Sestavine


- 60 g listov boreča
- 300 g kuhanega in olupljenega krompirja
- žlička oljčnega olja
- 70 g moke durum
- sol, poper
- maslo za preliv
- 200 g slanine v kockah
- 3 jajca

Priprava


1. Krompir skuhamo, olupimo in pretlačimo.

2. Borečeve liste poparimo oz. pustimo minuto, dve vreti, nato jih odcedimo in pustimo nekaj časa na cedilu, da se odteče večina tekočine.

3. Nato dodamo žličko olja, sol in poper ter sesekljamo s paličnim mešalnikom.

4. Pristavimo večji lonec z vodo, ki jo rahlo solimo in zavremo.

5. Sesekljani boreč primešamo h krompirju, dodamo moko in oblikujemo cmokce. Kuhamo jih približno 10 minut, nato jih vzamemo iz vode.

6. Slanino popražimo, dodamo razžvrkljana jajca in pustimo toliko časa, da zakrknejo. Pečemo le kratek čas, da ohranimo sočnost.

7. Na krožnik damo slanino z jajci, nanje pa naložimo cmokce, ki jih prelijemo s toplim oljčnim oljem.
Poizkusite še: Slivov kolač

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 12.9.2018 ob 10:09

Več iz te teme:

brezmesne jedicmokicarbonaraborec

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.