Čoko krema s pečeno slivo in timijanom

V bistvu neverjetno preprost recept, ampak hkrati inovativen.

Sestavine

– 170 ml sladke smetane
– 100 g temne čokolade s soljo (če imate raje blago kremo, uporabite pol temne in pol mlečne čokolade)
– 5 zrelih sliv
– žlica masla
– žlica sladkorja
– citronasti timijan

Priprava

1. Čokolado nadrobimo in stresemo v električni mešalnik.

2. Smetani dodamo citronasti timijan, nato jo pogrejemo do toplega (nikakor naj ne zavre).

3. Toplo smetano, ki je zdaj infuzirana z aromo citronskega timijana, precedimo in dodamo k čokoladi ter dobro zmešamo, da dobimo gosto kremo. Nalijemo jo v posodice in pustimo, da se ohladi.

4. Slive razpolovimo in odstranimo koščico, nato jih na maslu na kratko popečemo z obeh strani. Pečene obrnemo z lupino na dno, nato povrhu potresemo sladkor in popečemo še posladkorjeno stran. Lahko jih ohladimo in serviramo poz­neje ali ponudimo tople na ohlajeni kremi.

Namig: Po želji dodamo na slivo žličko sladoleda.
Preverite še: Tedenski jedilnik: hitra in slastna kosila

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed