Odprta Kuhinja

Čokoladna arašidova jajčka

Odpri galerijo
A+   A-
Za tiste, ki se tudi letos ne boste opogumili s potico: veliko je še sladkega, kar lahko vašo mizo naredi resnično praznično. Tudi ti mamljivi čokoladni pirhci.


Sestavine


- žlica arašidovega masla
- 40 g navadnega masla
- 90 g mletih mandljev
- 50 g sladkorja v prahu
- ščep vanilje
- 200 g temne čokolade
- 2 žlički masla

Priprava


1. V posodi najprej zmešamo arašidovo in navadno maslo. Oboje naj bo sobne temperature.

2. Dodamo sladkor v prahu, mlete mandlje in vaniljo. Dobro stepemo, da dobimo gosto maso, iz katere bomo oblikovali jajca. Če je premehka, dodamo še žlico mletih mandljev.

3. Oblikujemo manjša jajčka. Zlagamo jih na pladenj, obložen s peki papirjem, nato jih postavimo za 20 minut v zamrzovalnik.

4. Medtem nad paro ali v mikrovalovni pečici stopimo čokolado z maslom.

5. Jajčka »oblečemo« v čokolado in jih polagamo nazaj na peki papir. Po želji jih okrasimo z oreščki.

6. Hranimo v hladilniku.
Priporočamo še: Pisani velikonočni kolački s korenčkom (brez laktoze)

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 28.3.2018 ob 14:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: