Čokoladna torta z rikoto in sadjem

Preprosta čokoladna torta.

Čokolada je sladka pregreha, ki se ji lahko le ​redkokdo upre. Od nežnih mlečnih do skoraj črnih, ki vsebujejo visok odstotek kakava in ki jim že težko rečemo sladki greh, saj so specifičnega, grenkega okusa. Ljubitelji čokolade vedo, da se odlično poda z najrazličnejšimi okusi, ne le sladkimi. Najprej se nam pocedijo sline ob misli na čokolado z lešniki, na tržišču pa je paleta čokolad z različnimi dodatki. Če si še nekako predstavljamo čokolado s piranskim solnim cvetom, bučnicami ali različnimi zelišči, bi nas gotovo presenetila takšna z ocvrto čebulo. Čokolada je preprosto univerzalnega okusa, ki vznemirja v vseh mogočih različicah.

Za 4 osebe

– 280 g moke
– 1/2 pecilnega praška
– 100 g čokolade
– 50 g sladkorja
– 100 masla
– 200 g rikote
– 200 g sadnega džema
– 150 ml vroče vode

Namig: Torto popestrite s prelivom. Zanj uporabite:

– 200 g sladkorja
– 150 g sezonskega sadja
– 100 ml vode

Postopek

1. V posodi premešamo moko, pecilni prašek in sladkor. Maslo in čokolado raztopimo in vmešamo v moko. Dodamo vročo vodo in dobro premešamo z mešalnikom, da dobimo gladko maso.

2. Dodamo rikoto in še enkrat premešamo. Maso razporedimo v namaščen model za torte. Pečemo na 160 ºC dobro uro. Torto malo ohladimo in vzamemo iz modela.

3. Medtem pripravimo preliv: v vročo vodo vsujemo sladkor in mešamo, dokler voda ne zavre. Dodamo jagode, še malo pokuhamo in prelijemo torto. Postrežemo hladno.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Poizkusite še: Pomarančna presna tortica

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana