Čokoladni liker iz ostanka velikonočnih zajčkov, ki ga bodo ta vikend vsi kuhali
Odpri galerijo
A+ A-
Po veliki noči je veliko govora o tem, kako porabiti čokoladna jajčka in zajčke, ki smo jih prejeli v dar. Članica priljubljene facebook skupine je podelila dobro idejo.
Čokoladni liker
- 7 čokoladnih zajčkov
- pest lešnikov
- 1 l mleka
- 100 g sladkorja (ali po okusu)
- 0,7 litra ruma
Priprava
1. Čokoladne zajčke z rokami nadrobimo v posodo. Lešnike na grobo zdrobimo in jih dodamo čokoladi. Prilijemo nekoliko mleka, da lahko vse skupaj gladko zmešamo.
2. V preostalo mleko stresemo sladkor in zavremo. Nato prilijemo čokoladno maso in ob neprestanem mešanju kuhamo na zmernem ognju približno 20 minut, da se vse skupaj nekoliko zgosti.
3. Odstavimo, ohladimo, nato pa prilijemo rum in dobro premešamo. Liker nalijemo v steklenice ter ga pospravimo v hladilnik.
Namig: Količina čokoladnih zajčkov je odvisna od tega, kako gost rezultat želimo. Tudi to, kako grobo bodo nasekljani lešniki, določimo po svojem okusu, namigne članica skupine.
Kako veliki zajčki naj bodo? Po sliki sodeč, je uporabila tiste večje velikosti.
Priporočamo tudi: Sladkulce: sladke kvašene pletenice, ki jih morate spoznati
Povzela: M. D.
Fotografija je simbolična: Anna Makarenkova/Getty Images
Datum Objave: 22.4.2022 ob 15:04