
Še dolgo opevani. Morate jih narediti. Priležejo se ob kavi ali čaju, tudi, če jih boste spekli na zalogo, pa jih bo kaj kmalu zmanjkalo. Preprosto nemogoče se jim je upreti.
Za približno 40 rogljičkov.
Sestavine
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 300 g moke, ščep soli
- 2 žlici instant kave, 2 žlici kakava
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 g mletih mandljev
- 250 g masla sobne temperature
Dodatno
- 70 g kristalnega sladkorja
- 1/2 žličke instant kave
- 100 g bele čokoladne kuverture za dekor (po želji)
Priprava
- V posodi zmešamo vse suhe sestavine, dodamo maslo in zgnetemo homogeno testo. Pustimo ga v hladilniku pol ure.
2. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
3. Iz testa oblikujemo dolg svaljek, tega pa narežemo na manjše koščke, iz katerih bomo oblikovali svaljke, dolge približno 8 cm, ki jih po želji še dodatno povaljamo v sladkorju. Zvijemo jih v lunico.
4. Pečemo približno 8 minut.
5. Pečeni kifeljčki naj se dobro ohladijo, šele nato jih prestavimo na pladenj ali v škatlo za piškote.
6. Okrasimo jih lahko s stopljeno čokolado.
Rok trajanja: Zdržijo do mesec dni.
Poizkusite še: Amaretti, krhki italijanski grižljaji, ki se stopijo v ustih
Fotografija: Sonja Ravbar
Test in priprava: Lea Sterle, slaščičarka z BIC Ljubljana