Odprta Kuhinja

Črno-beli rjavčki

Odpri galerijo
A+   A-
Hrustljava zunanjost, mehka notranjost!


Sestavine


Testo
- 6 žlic masla
- 30 g gustina
- 30 g kakava v prahu
- žlica instant kave
- ščep soli
- 270 g temne čokolade
- 130 g sladkorja
- žlička vaniljevega ekstrakta
- 3 jajca

Krema
- 240 g kremnega sira
- 30 g sladkorja
- jajce
- žlička vaniljevega ekstrakta

Priprava


1. Pečico ogrejmo na 220 ºC, model obložimo s papirjem za peko.

2. V posodi s penovko ali vilicami premešamo gustin, kakav, kavo in sol. Maslo in čokolado raztopimo, dodamo vaniljev ekstrakt in sladkor ter dobro premešamo. Dodamo jajca, eno po eno, vsakokrat dobro premešamo, lahko z ročnim mešalnikom. Dodamo še suhe sestavine in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.

3. Naredimo kremo: kremni sir, sladkor, jajce in vaniljo dobro premešamo.

4. Čokoladno zmes denemo v model in po vrhu z žlico naložimo več kupčkov bele kreme. Z držalom žlice ali kuhalnice naredimo nekaj zavojev, da dobimo marmoriran vzorec.

5. Pečemo približno 30 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem.

Fotografija: Getty Images
Poizkusite še: Grahova juha z »veroniko« in koprivami
Datum Objave: 7.3.2019 ob 07:03

Več iz te teme:

rjavčki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja