Čudovito špargljevo kosilo iz ene ponve, ki zahteva le nekaj minut priprave
Odpri galerijo
A+ A-
Ne veste več, kako bi pripravili šparglje? Ta recept enostavno morate okusiti.
Čeprav je končni rezultat odličen, se nam ne bo treba ravno pretegniti. Vse skupaj bomo pripravili v eni ponvi, uporabili krasno zelenjavo in v le nekaj minutah lupljenja ter rezanja pričarali pisano jed, ki bo postala klasika poletnih menijev.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 do 3 tanko narezani krompirji
- 2 tanko narezani šalotki (lahko uporabite tudi mlado čebulo ali česen)
- 10 velikih jajc
- sol in sveže mlet poper
- 1 šopek špargljev (8 do 9 stebel), narezanih poševno na koščke
- 1 šopek rukole
- manjši narezan brokoli
- 170 g kozjega sira (lahko uporabite tudi rikoto ali feto)
- pest svežih zelišč (koper, drobnjak, peteršilj, bazilika, koriander)
Priprava
1. Predgrejte pečico s funkcijo žar.
2. V ponvi, primerni za v pečico in z neoprijemljivim dnom, segrejte oljčno olje. Dodajte sloj tanko narezanega krompirja in pražite na srednji temperaturi, dokler ni opečen z obeh strani, približno 5 minut. Dodajte šalotko in pražite, dokler se ne zmehča, približno 3 do 4 minute. Dodajte šparglje in brokoli ter kuhljajte, dokler niso mehki, še nekaj minut. Začinite s soljo in poprom.
3. V skledi razžvrkljajte jajca s soljo in poprom. Zmanjšajte plin na srednje nizko stopnjo in vlijte jajčno mešanico. Kuhajte nekaj minut, medtem pa s spatulo potiskate jajca proti sredini ponve, da zakrknejo.
4. Ko se jajca na dnu strdijo, po vrhu fritate položite koščke kozjega sira. Ponvico postavite v pečico in pecite, dokler se jed popolnoma ne strdi, približno 5 do 7 minut.
5. Vzemite ponev iz pečice in počakajte nekaj minut. Vse skupaj okrasite s svežimi zelišči, začinite z drobno mleto morsko soljo in sveže mletim poprom.
Preberite še: Šparglji s holandsko omako in krompirjem v oblicah
Fotografija: Panagiotis Kyriakos/Getty Images
Datum Objave: 6.6.2023 ob 07:06