Jajčevci s skutnim nadevom v paradižnikovi omaki

Hitra in odlična jed z jajčevci.

Sestavine

– 2 večja jajčevca, 2 stroka česna
– sol, oljčno olje
– 125 g mocarele
– 200 g pretlačene skute
– peteršilj, bazilika
– pločevinka paradižnikovega pireja

Priprava

1. Jajčevca umijemo, odstranimo pecelj in nato po dolgem narežemo na tanke rezine. Vsako rezino potresemo s soljo in pustimo stati 10 minut.

2. Česen, peteršilj in baziliko drobno sesekljamo, stresemo v posodo, dodamo skuto, rahlo solimo in premešamo.

3. Mocarelo prav tako narežemo na drobne kocke in vmešamo med skutni nadev.

4. Pečico vklopimo na 160 – 180 stopinj. V pekač nalijemo paradiž‧nikov pire.

5. Rezine jajčevcev popivnamo s kuhinjskim prtičkom.

6. V ponev nalijemo malce olja, ga segrejemo in na njem na hitro ocvremo rezine jajčevcev z obeh strani. Preložimo jih na krožnik, da se malo ohladijo.

7. Na vsako rezino namažemo žlico nadeva, narahlo zvijemo in položimo v pekač tesno drug ob drugega. Pekač postavimo v pečico za 10 – 15 minut.

Namig: Jed ponudimo s kruhom in kosom pečenega mesa ter sezonsko solato.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Preberite še: Triki za fit pripravo jajčevcev

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana