
Hitra in odlična jed z jajčevci.
Sestavine
– 2 večja jajčevca, 2 stroka česna
– sol, oljčno olje
– 125 g mocarele
– 200 g pretlačene skute
– peteršilj, bazilika
– pločevinka paradižnikovega pireja
Priprava
1. Jajčevca umijemo, odstranimo pecelj in nato po dolgem narežemo na tanke rezine. Vsako rezino potresemo s soljo in pustimo stati 10 minut.
2. Česen, peteršilj in baziliko drobno sesekljamo, stresemo v posodo, dodamo skuto, rahlo solimo in premešamo.
3. Mocarelo prav tako narežemo na drobne kocke in vmešamo med skutni nadev.
4. Pečico vklopimo na 160 – 180 stopinj. V pekač nalijemo paradiž‧nikov pire.
5. Rezine jajčevcev popivnamo s kuhinjskim prtičkom.
6. V ponev nalijemo malce olja, ga segrejemo in na njem na hitro ocvremo rezine jajčevcev z obeh strani. Preložimo jih na krožnik, da se malo ohladijo.
7. Na vsako rezino namažemo žlico nadeva, narahlo zvijemo in položimo v pekač tesno drug ob drugega. Pekač postavimo v pečico za 10 – 15 minut.
Namig: Jed ponudimo s kruhom in kosom pečenega mesa ter sezonsko solato.
Naslovna fotografija: Krištof Koman
Preberite še: Triki za fit pripravo jajčevcev