Odprta Kuhinja

Danes za kosilo: juha iz špinače in koruze

Odpri galerijo
A+   A-
Obljuba prejšnjega meseca. Za dva.


Sestavine


- 4 manjši storži koruze ali zamrznjeno zrnje
- 0,5 kg sveže špinače
- polovica zelenega čilija
- sol in poper

Priprava


1. Celo koruzo kuhamo 5 minut v rahlo slani vodi. Nato jo z ostrim nožem, tik ob storžu od vrha navzdol, obrežemo. Prihranimo nekaj žlic zrnja in nekaj vršičkov špinače.

2. Oprano špinačo damo v večji lonec, dolijemo malo vode (za 2 jušni skodelici) in zavremo. Dodamo preostalo koruzo in sesekljan čili ter kuhamo še 5 minut. Solimo po okusu. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gosto juho.

3. Vročo juho nalijemo v skodelici, dodamo še koruzo, popopramo in ponudimo.

Recept: Slavka Ilich
Fotografija: Iztok Ilich

Poskusite še: najboljša kremna koromačeva juha
Datum Objave: 6.10.2017 ob 15:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: