Danes za kosilo: krompir z bučo in žajbljem

Enostavno in hitro kosilo za ljubitelje buč in krompirja.

Priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut.

Sestavine

– 4 krompirji za peko
– 1 kg muškatne buče
– 2 žlici oljčnega olja
– žlička masla
– 3 stroki česna
– 4 žlice bučnih semen
– nekaj lističev žajblja
– sol
– bučno olje

Priprava

1. Krompir olupimo in narežemo na večje kose. V manjši količini slane vode ga skuhamo do mehkega.

2. Bučo olupimo, odstranimo semenje in narežemo na kocke.

3. Bučna semena grobo narežemo.

4. V ponvi segrejemo olje in maslo, na maščobo stresemo kose buče in jih popečemo.

5. Potresemo z grobo narezanim česnom, bučnimi semeni ter dodamo kuhan in odcejen krompir. Solimo, začinimo z žajbljem, previdno premešamo.

6. Poleg ponudimo radičevo solato z jajcem in fižolom. Za posladek naj bo sočno grozdje.

Različica: Za hrustljavo opečen krompir ga opečemo skupaj z bučo. Uporabimo res dobro ponev z debelim dnom ali vse skupaj prestavimo v ogreto pečico.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Posukusite še: kremna juha z rakci in lososom

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.