Odprta Kuhinja

Danes za kosilo: Pečene polnjene paprike

A+   A-
»Filane« paprike iz pečice.



Priprava: 15 minut, čas peke: 35 minut.

Sestavine


- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 2 žlici olja
- pločevinka vloženega paradižnika
- sol, poper, peteršilj, timijan, bazilika
- 500 g mešanega mletega mesa
- 150 g riža
- 8 paprik
- 3–4 dl juhe ali vode

Priprava


1. Pečico vklopimo na 180–200 stopinj.

2. Čebulo in česen drobno narežemo. Polovico tega stresemo v lonec in na olju kratko prepražimo.

3. Dodamo paradižnik, prilijemo vodo ali juho, kratko kuhamo, začinimo s soljo in poprom.

4. Paradižnikovo omako nalijemo v višji pekač.

5. Potem v posodi zmešamo meso s preostalo čebulo in česnom, dodamo nasekljan peteršilj, začinimo s soljo, poprom in timijanom.

6. Papriko po dolgem zarežemo, pri tem odrežemo en tanjši trak (da papriko lepo razpremo), ga drobno sesekljamo, dodamo k mesnemu nadevu, papriki pa odstranimo semena in jo napolnimo z nadevom.

7. Nadevane paprike položimo na omako, pekač pa postavimo v segreto pečico in pečemo 35 minut.

8. Ponudimo kot glavno jed s kosom kruha, zeleno solato in piškoti za posladek.

Različice: Nadev obogatimo s kockami sira in/ali zadnjih 10 minut peke v omako stresemo narezane sveže šampinjone in spečemo do konca.


Naslovna fotografija: Krištof Koman

Preberi še: Krompirjeva juha
Datum Objave: 27.8.2017 ob 20:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: