Danes za kosilo: Testenine s klobaso in jajčevci

Testenine s klobaso - Odprta kuhinja

Z aromatičnim balzamičnim kisom.

Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 20 minut.

Sestavine

– 2 večja jajčevca
– oljčno olje
– par kranjskih klobas (ali 100 g mesnate slanine)
– 2 rdeči papriki
– strok česna
– 3 večji paradižniki
– 4 žlice balzamičnega kisa
– 400 g testenin
– sol, poper

Priprava

1. Klobaso skuhamo v vodi, nato jo vzamemo iz nje in prihranimo.

2. Jajčevca, rdečo papriko narežemo na kocke.

3. V ponvi segrejemo olje in nanj stresemo narezano zelenjavo. Pražimo 5 minut.

4. Paradižnik narežemo na večje kose. Stresemo ga v ponev na praženo zelenjavo in dušimo 10 minut.

5. Pristavimo velik lonec vode za testenine. Ko zavre, vodo solimo in vanjo stresemo testenine. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano na embalaži.

6. Medtem kuhano klobaso narežemo na kocke, česen pa stremo in vse stresemo v omako. Kuhamo 5 minut, nato omako solimo, popramo po okusu in začinimo z balzamičnim kisom ter 2 žlicama oljčnega olja.

7. Kuhane testenine odcedimo in vmešamo v omako. Po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhale. Jed takoj ponudimo s skledo kumarične solate.

Različica: Če namesto klobase vzamete slanino, jo narežite in pražite v ponvi skupaj z zelenjavo.

KORISTEN NASVET: Ali veste, kako pravilno skuhati kranjsko klobaso? Tisti, ki se na to zares spoznajo, trdijo, da klobaso položimo v lonec z mrzlo vodo, ga pristavimo in kuhamo do vrenja. Ko voda zavre, odstavimo in pustimo pokrito v vodi še 10 minut.

Poskusite še: Pečene polnjene paprike

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.