Odprta Kuhinja

Divja solata s špinačo, pomarančo in paniranimi jajci

A+   A-
Pomladna solata z dobrotami z vrta in travnika.


Sestavine


- 4 + 2 jajci, 2 žlici moke, sol, poper
- nasekljani lešniki, olje za cvrenje
- solata
- 250 g mladih listov: regačice, tolščaka, detelje, kislice, regrata, česnovke, plahtice, redkvice, trpotca
- 100 g mladih špinačnih listov (lahko tudi mladih blitvinih listov)
- 100 g berivke, 2 pomaranči
Preliv
- 3–4 žlice olja, 2 žlici jabolčnega kisa
- žlička medu, sol

Priprava


1. Štiri jajca kuhamo v vodi približno 7 minut, nato jih olupimo.

2. Zelenje operemo in osušimo, po potrebi narežemo.

3. Pomarančo olupimo, odstranimo belo kožico in filiramo.

4. Pripravimo preliv: vse sestavine pomešamo, da dobimo enotno zmes.

5. Pripravimo tri krožničke, na enega damo moko za paniranje, na drugega razžvrkljamo dve jajci in na tretjega nasujemo nasekljane lešnike.

6. V majhno okroglo ponev nalijemo olje in ga segrejemo.

7. Olupljena jajca povaljamo v moki (lahko jih prej zmočimo, da se bo moka oprijela), nato v razžvrkljani jajci in nazadnje v lešnikih ter ocvremo.

8. Solato prelijemo s prelivom in dodamo jajčka.
Preberite še: Pet mitov o sadju, ki jih ne gre upoštevati

Besedilo in kuharija: Mirjam Grilc
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 20.5.2019 ob 06:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: