Divja solata s špinačo, pomarančo in paniranimi jajci

Pomladna solata z dobrotami z vrta in travnika.

Sestavine

– 4 + 2 jajci, 2 žlici moke, sol, poper
– nasekljani lešniki, olje za cvrenje
– solata
– 250 g mladih listov: regačice, tolščaka, detelje, kislice, regrata, česnovke, plahtice, redkvice, trpotca
– 100 g mladih špinačnih listov (lahko tudi mladih blitvinih listov)
– 100 g berivke, 2 pomaranči
Preliv
– 3–4 žlice olja, 2 žlici jabolčnega kisa
– žlička medu, sol

Priprava

1. Štiri jajca kuhamo v vodi približno 7 minut, nato jih olupimo.

2. Zelenje operemo in osušimo, po potrebi narežemo.

3. Pomarančo olupimo, odstranimo belo kožico in filiramo.

4. Pripravimo preliv: vse sestavine pomešamo, da dobimo enotno zmes.

5. Pripravimo tri krožničke, na enega damo moko za paniranje, na drugega razžvrkljamo dve jajci in na tretjega nasujemo nasekljane lešnike.

6. V majhno okroglo ponev nalijemo olje in ga segrejemo.

7. Olupljena jajca povaljamo v moki (lahko jih prej zmočimo, da se bo moka oprijela), nato v razžvrkljani jajci in nazadnje v lešnikih ter ocvremo.

8. Solato prelijemo s prelivom in dodamo jajčka.

Preberite še: Pet mitov o sadju, ki jih ne gre upoštevati

Besedilo in kuharija: Mirjam Grilc
Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana