Divja solata s špinačo, pomarančo in paniranimi jajci

Pomladna solata z dobrotami z vrta in travnika.

Sestavine

– 4 + 2 jajci, 2 žlici moke, sol, poper
– nasekljani lešniki, olje za cvrenje
– solata
– 250 g mladih listov: regačice, tolščaka, detelje, kislice, regrata, česnovke, plahtice, redkvice, trpotca
– 100 g mladih špinačnih listov (lahko tudi mladih blitvinih listov)
– 100 g berivke, 2 pomaranči
Preliv
– 3–4 žlice olja, 2 žlici jabolčnega kisa
– žlička medu, sol

Priprava

1. Štiri jajca kuhamo v vodi približno 7 minut, nato jih olupimo.

2. Zelenje operemo in osušimo, po potrebi narežemo.

3. Pomarančo olupimo, odstranimo belo kožico in filiramo.

4. Pripravimo preliv: vse sestavine pomešamo, da dobimo enotno zmes.

5. Pripravimo tri krožničke, na enega damo moko za paniranje, na drugega razžvrkljamo dve jajci in na tretjega nasujemo nasekljane lešnike.

6. V majhno okroglo ponev nalijemo olje in ga segrejemo.

7. Olupljena jajca povaljamo v moki (lahko jih prej zmočimo, da se bo moka oprijela), nato v razžvrkljani jajci in nazadnje v lešnikih ter ocvremo.

8. Solato prelijemo s prelivom in dodamo jajčka.

Preberite še: Pet mitov o sadju, ki jih ne gre upoštevati

Besedilo in kuharija: Mirjam Grilc
Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed