Odprta Kuhinja

Divjačinski golaž

Odpri galerijo
A+   A-
Recept, ki ne razočara.


Sestavine


- 1 kg jelenovega mesa
- 8 dag maščobe
- 50 dag sesekljane čebule
- 4 stroki česna
- žlica paradižnikove mezge
- 20 dag jušne zelenjave (korenje, zelena, peteršiljev koren)
- žlička gorčice, lovor, kumina v prahu, brinove jagode, šetraj, majaron, muškatni orešček, rožmarin, črni poper v zrnju, sol
- jabolko
- žlica suhih črnih trobent (vrsta gob)
- 3 dl suhega rdečega vina

Priprava


1. Na maščobi prepražimo čebulo, dodamo česen in narezano jušno zelenjavo, prepražimo.

2. Dodamo paradižnikovo mezgo, kumino, krhlje jabolka, gorčico. Prepražimo, dolijemo vino, premešamo, zalijemo malo z vodo in kuhamo 15 minut.

3. Zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo meso in vse druge začimbe ter kuhamo do mehkega. Da dobimo gladko omako, jo lahko podmetemo z žlico v vodi zmešane moke.
Poizkusite še: Osso buco

Recept: Marko Stojan Cerle
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 6.3.2018 ob 07:03

Več iz te teme:

mesogolaždivjačinadivjačinski golaž

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja