Burger z divjim pujsom

Za 4 do 7 štručk, odvisno od velikosti; priporočam po 150 g testa – za 6 kosov. Nadev za 4 jedce.

Sestavine

Štručke
– 400 g moke tip 400, 160 g koruzne moke, 100 g masla
– 200 ml kislega mleka, 100 g kisle smetane, jajce
– žlica cvetličnega medu, vrečka suhega kvasa (7 g)
– čajna žlica soli, 2 žlici kurkume, žlica črnega sezama

Nadev
– 4 kosi mariniranega fileja divjega prašiča, 4 šampinjoni
– četrt manjše glave rdečega zelja, kozarček opečenih artičok, mariniranih v sončničnem olju (280 g)
– 8 lističev topljenega sira s papriko, 3 žlice lutenice

Priprava

1. V posodo nalijemo kislo mleko. Dodamo kislo smetano, jajce, med, sol in kurkumo. Dobro premešamo. Maslo raztopimo.

2. V skledo stresemo belo in koruzno moko ter suhi kvas. Premešamo. Prelijemo z maslom in mešanico s kurkumo. Zgnetemo testo.

3. Testo razrežemo na manjše kose in oblikujemo štručke za burger. Položimo jih na pekač, pokrijemo s krpo in pustimo počivati 25 minut.

4. Štručke nekajkrat prebodemo z zobotrebcem, premažemo z vodo in potrosimo s črnim sezamom. Postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj. Pečemo 35 minut.

5. Marinirani file divjega prašiča razrežemo na štiri manjše kose. Spečemo medium – srednje pečeno (na vsaki strani 4 minute). V isti ponvi na hitro popečemo šampinjone, narezane na rezine.

6. Rdeče zelje narežemo na čim tanjše rezance.

7. Štručko prerežemo in spodnji del premažemo z lutenico. Nanj položimo list sira in meso, narezano na manjše rezine. Obložimo s koščki artičoke, popečenimi šampinjoni in rdečim zeljem. Pokrijemo s sirom in zgornjim delom štručke. Postopek ponovimo z drugimi štručkami.

Naslovna fotografija in recept: Blaž Mehle/Blaž kuha

Poskusite še: Žametni burger

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana