Domač ocvrt sladoled brez cvrtja

Zabavna in preprosta sladica.

Ste že poizkusili tisti goreči sladoled, ki ga po navadi strežejo v kitajskih restavracijah? Nad njim se sicer navdušujejo predvsem otroci, a tudi odrasli moramo priznati, da je sladka skorja v kombinaciji z mrzlim sladoledom res odlična.

Gre za jed, ki se je redko kdo loti pripraviti doma, saj zahteva kar nekaj dela, cvrtje sladoleda pa se zaradi visokih temperatur in topljivosti marsikdaj ponesreči in spremeni v pravo packarijo.

A v kuhinji lahko kdaj pa kdaj tudi malo pogoljufamo in danes vam razkrivamo način, kako postreči nadvse okusen ocvrt sladoled, ki ga sploh niste položili v olje, za pripravo pa boste potrebovali le dobrih 15 minut.

Sestavine (za 4 osebe)

– 1 banjica vanilijevega sladoleda
– 1 ½ žlice masla
– 70 gramov koruznih kosmičev za zajtrk
– ½ čajne žličke cimeta
– 2 veliki žlici sladkorja

Priprava

1. Najprej pripravimo sladoled. Pladenj oziroma pekač obložite s papirjem za peko, nanj oblikujte štiri kepice sladoleda in vse skupaj postavite v zamrzovalnik.

2. V kozici na zmernem ognju raztopite maslo. Nanj potresite cimet in zdrobljene koruzne kosmiče.

3. »Pražite« približno 7 minut ter občasno premešajte z leseno kuhalnico, nato potresite s sladkorjem ter odmaknite z ognja in pustite, da se ohladi.

4. Vzemite sladoled iz zamrzovalnika ter kepice povaljajte v koruznih kosmičih.

5. Postrezite s sladko smetano, čokoladnim prelivom ali sadjem.

Poizkusite še: Čokoladni kolač s presenečenjem

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed