Drobljenec s slivami in nektarinami

Okusna in preprosta veganska sladica s sezonskimi slivami in zadnjimi nektarinami. Krasna za popoldansko razvajanje.

Sestavine

-nektarina, pest češpelj, sok pol limone
-cimet, žlica rjavega sladkorja
-pol žlice koruznega škroba

Posip
-po žlica moke, rjavega sladkorja, mletih mandljev, ovsenih kosmičev, ščep soli
-žlica veganskega masla ali margarine

Dodatno
– sladkor v prahu
– sojin vaniljev sladoled

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Kvadraten pekač ali manjše okrogle pekače namastimo z oljem.

2. Slive in nektarine operemo, osušimo, izkoščičimo in narežemo na rezine. Dodamo sok pol limone, rjavi sladkor, cimet po okusu in pol žlice koruznega škroba. Vse skupaj dobro premešamo in pretresemo v namaščen pekač.

3. Zamešamo posip za drobljenec in s prsti pregnetemo, da dobimo zmes, ki spominja na večje drobtine. Posip posujemo po sadju.

4. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut oziroma tako dolgo, da se posip zlato rumeno zapeče, nadev pa rahlo razpusti. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se malo ohladi, nato pa posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo s kepico sojinega sladoleda z okusom vanilje.

Poizkusite še: Jušni gobovi cmočki

Fotografija in recept:  Kristina Jug, Mitja Bezenšek/Vibrantplate.com

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed