Ena najpreprostejših in okusnih večerij z jajci, ki vam bo gotovo všeč

Vam je zmanjkalo idej, kaj pripraviti za večerjo? Ali morda zajtrk? Hitro malico med delom od doma? Tale jajčna solata je vse v enem, poleg tega pa še izjemno okusna!

Kako pogosto pripravite jajčno solato? Jo sploh kdaj pripravite? Na Nizozemskem je jajčna solata ena najbolj prepoznanih holandskih jedi in Nizozemci jo naravnost obožujejo. Na rezini svežega kruha, na popečenem toastu, kot prilogo ali pa kar tako, kot samostojen obrok. Različic jajčne solate je sicer ogromno, vsem pa je skupno, da zahtevajo kar nekaj lupljenja jajc. To opravilo pa nas ne zabava preveč, kajne?

Če tudi vam kuhanje in lupljenje jajc ni v veselje, boste tako gotovo navdušeni nad spodnjim receptom za jajčno solato, ki jo bomo pripravili na precej nenavaden način. Vanjo bomo vmešali ocvrta jajca oziroma narejena na oko in solato postregli kar toplo. Dodali bomo še nekaj hrustljavih sestavin in kanček majoneze. Najbolje od vsega pa je to, da lahko pri tej solati precej eksperimentiramo. Imate radi slanino? Kar v skledo z njo! Jajca pripravljate s čebulo? Seveda! Uživate v hrustanju stebelne zelene? Odlično!

Tako je ta solata odličen in hranilen obrok za takrat, ko ste že pošteno lačni, a se vam ne ljubi dolgo časa preživeti v kuhinji. Ali pa imate precejšnjo luknjo v želodcu, pa v hladilniku ne najdete ničesar pametnega. Če pospravljate hladilnik, bo solata odlična rešitev, da porabite odvečno zelenjavo, panceto, skoraj ovenela zelišča … Najbolje, da skočimo kar na recept – pri količinah imate proste roke.

Sestavine

  • maslo ali oljčno olje
  • sesekljana čebula, narezana slanina in drugi dodatki po želji
  • jajca
  • majoneza
  • drobno sesekljana čebula, stebelna zelena, korenček ali druga hladna hrustajoča zelenjava
  • sol in poper
  • sveža sesekljana zelišča, če jih imate pri roki
  • nekaj rezin opečenega kruha

Priprava

1. Segrejte ponev, dodajte maslo ali olje in v njej prepražite čebulo in slanino. Čebula naj postekleni, slanina pa postane hrustljavo zapečena.

2. Medtem v posodo ubijte jajca, da jih boste lahko v ponev vlili vse naenkrat. Zmanjšajte temperaturo in vlijte jajca na čebulo in slanino. Pokrijte s pokrovko. Vsake toliko odkrijte, da vidite, ali so jajca pečena po vašem okusu. Če imate radi tekoče rumenjake, ponev odkrijte, ko bodo rumenjaki na površini rahlo zakrknili.

3. Vsebino ponve nato stresite v skledo za solato in vse skupaj razrežite. Dodajte nekaj žlic majoneze, sesekljano zelenjavo in začimbe ter vse skupaj nežno premešajte. Postrezite na opečenih kruhkih.

Preberite še: Tedenski jedilnik: preverjeni recepti, ki jih obožujete

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed