Najokusnejše kosilo iz enega lonca, narejeno v 15 minutah

Je to sploh lahko mogoče? Oh, seveda je. Danes smo za vas pripravili enostaven recept z velikim učinkom.

Ko smo pregledovali statistiko preteklega leta, smo opazili, da so vas izredno zanimali recepti za jedi, katerih priprava okupira le nekaj minut našega dneva. Hit so bila kosila iz enega lonca, pripravljena v kar najkrajšem času. In tako smo se spomnili na recept, ki ga zelo radi uporabljamo, zanj potrebujemo malo sestavin, jedci pa so vedno navdušeni. Za pripravo takšnega kosila potrebujemo le eno ponev, gotovo pa bo v pičlih 15 minutah. Ste za?

Pripravljali bomo njoke z brstičnim ohrovtom, panceto in limonino lupinico. Preplet nežnih, hkrati pa slanih in malce pikantnih not bo povezalo maslo, tako da smetane sploh ne bomo potrebovali. Tudi njokov nam pri tem receptu ni treba kuhati v vodi. Dodali jih bomo kar v lonec in jih hrustljavo zapekli. Njihova zunanjost bo tako zlato zapečene barve, notranjost pa čisto mehka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The New York Times (@nytimes)

Sestavine

Za 4 osebe.

  • 500 g krompirjevih njokov
  • 250 g prepolovljenega brstičnega ohrovta
  • 50 g sesekljane pancete
  • 2 stroka česna
  • limonina lupinica polovice limone
  • 80 g masla
  • parmezan za posip
  • sol
  • poper

Priprava

1. Brstični ohrovt očistimo in glavice prepolovimo. V ponvi segrejemo polovico masla in na njem popražimo panceto in sesekljan česen, nato dodamo ohrovt. Pokrijemo s pokrovko in pustimo na zmernem ognju približno 5 minut, da se zmehča.

2. Dodamo še drugo polovico masla, nato njoke. Premešamo, solimo, popramo in potresemo z nastrgano limonino lupinico. Ves čas mešamo, da se maslo ne prismodi. Ko so njoki zlato zapečeni, postrežemo z nastrganim parmezanom.

Nasvet: Ko pražimo panceto, lahko v ponev dodamo tudi pol dl belega vina in počakamo, da izpari. Nato nadaljujemo po receptu.
Ideja: S poprom ste lahko zelo radodarni, saj se bo lepo podal k maslu. Lahko pa ga zamenjate tudi za sveže mlete kosmiče čilija.
Preberite še: VIDEO: Nepozabno hrustljavo ocvrt piščanec za vse, ki hujšajo

Fotografija: Getty Images

 

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed