Enolončnica s piščancem in rižem

Z rižem basmati je odlična.

Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 30 minut.

Sestavine

– steblo zelene
– 2 rdeča in 1 rumen korenček
– večji por
– manjša čebula
– peteršiljeva korenina
– lovorov list, rožmarin, luštrek
– sol, poper
– 2 piščančji bedri
– 100 g dolgozrnatega riža za zakuho

Priprava

1. Najprej narežemo vso zelenjavo in jo stresemo v lonec. Prihranimo.

2. Potem se lotimo mesa – odstranimo kožo, bedri razkosamo na dva dela in v ponvi hrustljavo zapečemo na obeh straneh.

3. V lonec k zelenjavi prilijemo malo olja in zelenjavo nežno popražimo. Dodamo popečeno meso, prilijemo vodo ali bistro juho, začinimo z lovorom, rožmarinom, luštrekom, poprom in žlico soli. Zavremo in nato na šibkem ognju kuhamo 15 minut.

4. Zakuhamo riž in juho skuhamo do konca; v 10–15 minutah bi moral biti tudi riž mehak.

5. Ponudimo kot samostojno jed.

Različica: Dodamo grah, na drobno sesekljano blitvo ali špinačo, lahko tudi šparglje …
Naredimo vnaprej: Juha je najboljša pravkar skuhana. Lahko pa naredite tako, da skuhate riž in juho posebej, ko jo potrebujete, pa v juho dodate riž in jo pogrejete.
Poizkusite še: Pica s poletno zelenjavo in tunino

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana