Odprta Kuhinja

Enostavno pripravljene borovničeve košarice iz le štirih sestavin

Borovničeve košarice. (Foto: NoirChocolate/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Ne samo jagode, v teh dneh na vsakem koraku srečamo tudi borovnice. Našli smo perfektno in hitro pripravljeno sladico za borovničevo sezono.

Zdi se, da nam je letošnja sezona namenila še posebno veliko borovnic. Na menijih restavracij lahko izbiramo med borovničevimi pitami, panakotami, tortami in zavitki. Stojnice na tržnici se šibijo pod težo modrih košaric, v trgovinah pa lahko to slastno jagodičevje kupimo kar v majhnih vedrih. Da ne omenjamo, koliko jih lahko naberemo, če se v teh dneh po borovnice odpravimo v gozd. 

Če imate tudi vi borovnice trenutno na zalogi, toplo priporočamo, da si vzamete nekaj prostih minut časa in pripravite božanske borovničeve košarice, ki so izjemno preproste za pripravo. Recept od nas zahteva le štiri sestavine, rezultat pa je čudovita poletna sladica, s katero boste navdušili čisto vsakega, ki jo bo pokusil. 

Za osnovo potrebujemo listnato testo. Da bo vse skupaj šlo kar najhitreje, lahko uporabimo že pripravljenega iz trgovine, potrebovali pa bomo še rumenjak enega jajca in vaniljev puding. Tudi slednji je lahko že pripravljen, lahko pa ga skuhamo tudi sami. 

Košarice so v resnici odlična osnova za sladico, ki jo lahko popolnoma prilagodimo svojemu okusu. Napolnimo jih lahko tudi s smetano, kremo iz sira maskarpone, jagodami in celo sladoledom. Skratka, toplo jih priporočamo. 

Sestavine

  • zavitek listnatega testa
  • en rumenjak
  • vrečka vaniljevega pudinga ali večji lonček pudinga
  • košarica svežih borovnic ali jagod

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.
  2. Rolico listnatega testa razvijemo po podlagi in iz nje s pomočjo modelčka za krofe ali kozarca s širšim obodom izrežemo kroge. V vsakega drugega vtisnemo še en manjši krog, da dobimo oblike obročkov. Slednje postavimo na polne kroge, vse skupaj premažemo z rumenjakom in preložimo na s papirjem za peko obložen pekač.
  3. Pečemo 10 do 12 minut. 
  4. Med tem časom po navodilih z embalaže pripravimo puding in pustimo, da se ohladi. Lahko uporabimo tudi že pripravljenega v lončkih. Če smo ga skuhali in ohladili, ga lahko pred ponovno uporabo dobro premešamo.
  5. Ko se košarice ohladijo, jih napolnimo s pudingom, potresemo z borovnicami in postrežemo. 

image_alt
Toliko bomo letos odšteli za gozdne borovnice

 

Datum Objave: 12.6.2024 ob 06:06

Več iz te teme:

sladicelistnato testohitro in preprosto

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.