Fantastična pita s feto, za katero ne potrebujemo krhkega testa

Odpri galerijo
A+ A-
Eden tistih receptov, za katerega se nam ni treba predolgo sukati po kuhinji. Ta pita lahko nastane iz vseh možnih ostankov v hladilniku.
Pita s sirom feta
Za 8–10 kosov.
- 200 g fete
- 150 parmezana
- 150 g moke
- 2 jajci
- 200 g navadnega jogurta
- 1 večji por
- 1 čebula
- 50 g masla
- 4 žlice olja (ter še malo olja ali masla za premaz pekača)
- timijan ščepec soli
- In še: košček masla in malo moke (za pekač)
Priprava
1. Por in čebulo nasekljamo in ju na hitro popražimo na maslu. Ohladimo.
2. Feto narežemo na kocke, parmezan naribamo.
3. V posodi združimo vse naštete sestavine: prepraženo zelenjavo, narezan oziroma nariban sir, jajca, moko, jogurt, olje in timijan. Solimo le rahlo, saj je slan že sir. Maso prestavimo v namaščen in narahlo pomokan pekač. Poravnamo z žlico, da je pita enakomerno visoka, in pečemo dobre pol ure v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija.
4. Ko je pečeno, počakamo 10 minut, da se pita nekoliko ohladi in okusi povežejo. Postrežemo s skledo zelene solate in že je na mizi kosilo!
Namig: Sommelierka Mira Šemić zraven priporoča polno belo vino, denimo, chardonnay, sivi pinot, viognier.
Priporočamo še: TOP 5 najbolj priljubljenih receptov z jajci v 2022
Datum Objave: 2.1.2023 ob 10:01