Fige s kozjim sirom in pistacijo

Fige s kozjim sirom - Odprta kuhinja

Sveže fige, polnjene s kozjim sirom in pistacijo, po želji prelite z medom. Odličen prigrizek.

Sestavine

– 4 sveže fige
– 100 g kozjega sira
– pest pistacij
– 4 žlice medu

Priprava

1. Sveže fige na hitro oplaknemo pod tekočo vodo in osušimo. Po potrebi jim porežemo peclje in v vsako naredimo dve zarezi, da dobimo četrtine, ki se spodaj še držijo skupaj.

2. Kozji sir ali kakšen drug mehkejši sir narežemo na manjše koščke.

3. Pistacije nasekljamo in jih v ponvi popečemo, toliko, da zadišijo.

4. Fige nadevamo s sirom in popečenimi mandlji in vse skupaj polijemo z medom.

Foto: Thinkstock

Poskusite še: Pečene breskve s sirom

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana